Marie Monsen: Slik må Herren selv få utruste oss

  Marie Monsen: Slik må Herren selv få utruste oss

  Gud gir den som søker ham Åndens gode gaver. I bønn fikk Marie Monsen se et oppmuntrende syn som minnet henne om at det er Herren selv som utruster oss til tjeneste. Hun fikk se ørkenen gjort om til blomstereng!

  Bilde: Unsplash

  Dette er noe av det Marie Monsen (1868 - 1962) skrev om i boken "Vekkelsen ble en Åndens aksjon". Vi skal her se på et slikt syn som hun fikk.

  Marie Monsen skriver:


  "Om det var et syn i en drøm eller i halvvåken tilstand er ikke helt klart. Det var iallfall natt. Jeg sto på en veg og så utover et ubeskrivelig trøstesløst ørkenlandskap med noen tørre strå strittende opp her og der.

  Ennå stående på vegen ser jeg en skikkelse liggende på kne i bønn borte ved ørkenkanten. Jeg forsto at det også var meg. Som jeg står og ser, blir den knelende skikkelse fra en usynlig kilde helt dekket med blod, så intet av skikkelsen til slutt var synlig. Jeg var "under blodet".

  Så kom der tilsyne rett over hodet på den bloddekkede skikkelse et beger, helt ubeskrivelig vakkert. Av en usynlig hånd ble der heldt på begeret, og ut begynte å flyte "Guds herlighet". Der kan ikke finnes annet ord for det, og det kan heller ikke beskrives.

  Denne herlighet fløt utover hele skikkelsen og videre utover hele ørkenen. Der var til slutt intet annet å se enn denne levende, glitrende herlighet i bevegelse. Den forsvant så under et frodig teppe av grønne spir overalt, og til slutt så var hele ørkenen forvandlet til en praktfull hage fylt av et overdådig blomsterflor."


  Denne hendelsen beskriver Marie Monsen at ledet inn i en målbevisst bønn om at Herren selv måtte utruste henne for den oppgaven hun hadde fått i hans rike. I egen kraft kan vi ingenting gjøre, men når Gud får lede oss ved sitt råd og la sin Ånd gjøre sin gjerning gjennom oss, da får vår tjeneste rik frukt!

  Det fikk Marie Monsen selv oppleve da Åndens virkning slo inn over de som hørte Ordets forkynnelse.

  Det minner oss om ordene fra Jesaja 41:18: "Jeg vil la elver velle frem på bare hauger og kilder midt i daler; jeg vil gjøre en ørken til en sjø og et tørt land til vannrike kilder". 

  I alle bøkene sine viser Marie Monsen hvordan hun selv fikk leve i en enfoldig tro på Gud og hans løfter.

  Her kan du lese hennes bøker gratis online via Nasjonalbiblioteket:

  Eller du kan kjøpe hos flere bokhandlere, blant annet her.