Når selv barne-tv nærer interesse for mørkets makter og okkulte krefter

  Når selv barne-tv nærer interesse for mørkets makter og okkulte krefter

  På NRK Super finner vi det ene etter det andre programmet som nærer interesse for mørkets makter og okkulte krefter.

  Bilde: Unsplash

  I det følgende finner du resultatene av et eksperiment som jeg skildrer i en annen sak her på nettsiden. Kort sagt: Det følgende er programmer som ligger tilgjengelig for små og store barn, altså for alle som scroller seg nedover NRK Super.

   


   

  Det hjemsøkte huset

  Noe av det første vi finner er "Det hjemsøkte huset". Altså eksponeres barn for å nære interesse for gjenferd, spøkelser, og den skjulte åndelige verden.

   

  Theodosia

  I dette programmet møter vi religiøse symboler, som for eksempel "Horus øye" (se episode 1). Dette symbolet har største betydning innenfor moderne okkultisme. Igjen eksponeres barn for interessen for magi og det okkulte.

   

  Babylons stol

  Fra Bibelen lærer vi at skjøgen Babylon skal skjenke folkene beruset på "hedensk styggedom og all slags urenhet" som får flyte fra hennes gullbeger. Dette programmet gir oss det rette navn på denne åndsmakt som er gitt rom for øynene til våre barn: Babylon.

   

  Vår ruler

  Jeg bruker ikke tid på å vurdere dette programmet utover å kommentere dette bildet (se under), hvor vi møter rocketegnet. Dette tegnet er vel blitt så gjengs i vår kultur at mange kristne har gitt opp å si sannheten - at disse to horn, symboliserer geiten - Djevelen. Vi kan like eller mislike at det er sånn, men dette hånd-tegnet står sentralt blant annet i:

   

  Ghost Rockers

  Denne serien beskrives slik: "Fem tenåringer med store drømmer sliter med å passe inn. Men det er før de oppdager et hemmelig rom der åndene til gamle, legendariske rockere spøker". Kort sagt: Det er en helte-fortelling hvor okkulte krefter og åndsvesener har en sentral rolle.

   

  Spooky's

  Denne serien skildres slik: "Spooky's er en hemmelig skole for grunnleggende spøkelsesopplæring. Hit kommer spesielle barn som har makt til å se spøkelser". Det er kort sagt enda en tv-serie for barn som framhever kontakt med åndeverdenen som helt naturlig, ja, til og med ganske spennende.

   

  Amos Daragon

  Denne serien skildres slik: "Mystiske gjenstander, som er fulle av magi, tar over tilfeldige offere og forstyrrer balansen i verden. Amos Daragon og vennene hans får oppdraget om å vinne tilbake harmonien". Altså: Enda mer magi! Som vi ser i bildet under brukes symboler som står sentrale i ekte okkultisme, blant annet pentagrammet. 

   

  Labyrint: Monsterets hjerte

  Denne serien lar oss få stifte bekjentskap til ulike monstre, og til de godes kamp imot onde krefter. I denne kampen er det slett ikke fritt for at magiske krefter blir nødvendige. Altså: samme tema som i så mange andre serier rettet imot barn, men bare i enda en tilsynelatende harmløs innpakning.

   

  Jakten 

  Dette programmet har virkelig forelsket seg i det demoniske. I denne serien skal barn prøve å unnslippe fra ulike skumle vesener gjennom å løse oppgaver før de blir tatt. For å skru opp spenningen har disse vesnene fått alle slags demoniske kjennetegn.

   

  Speilveien

  Så hva skal vi kalle dette? Skrekkfilm for barn er kanskje den beste betegnelsen. Spøkelser, mareritt, og skjulte krefter (okkulte krefter) er temaer som går igjen også her.

   

  Ulveblod

  Slik skildres denne serien: "Blant vanlige mennesker går de; halvt ulv, halvt menneske. Men ulvingene må ikke bli oppdaget!" Tema: Mørkets makter, varulver, magi og skjulte krefter.

   

  Nattens arvinger

  Denne serien omtales på følgende måte: "De har skarpe tenner og overnaturlige evner. Nå truer sterke fiender med å utrydde hele vampyrslekten." Også her er temaet: Mørkets makter, magi, skjulte krefter (okkulte krefter). 

   

  Vokterne

  Denne serien omtales slik: "Tre ungdommer har hver sin unike egenskap som gjør at de kan forvandle seg til fantasi-skapninger; Alven Kristel, vampyren Vladimir og varulven Varg". Enda en helte-serie hvor mørkets skapninger er heltene.

   


   

  Det kunne vært trukket fram enda flere serier, men jeg antar at poenget er kommet godt nok fram. Så håper jeg at noen foreldre har fått øynene opp for at vår fiende, Djevelen, dessverre har fått inntatt et område som vi skulle tro var trygt - nemlig barne-tv. Det er trist å måtte konstatere det, men utfordringen er at vi som foreldre ikke må lukke øynene for det åndelige mørke som har fått inntatt dette området. Da er det barna som blir skadelidende.

  Problemet er selvsagt på ingen måte begrenset til barn. Her kan du lese en gjennomgang av hvordan populærkulturen rettet imot voksne er gjennomsyret av okkult innflytelse.