Folkekirken: Har tatovert 666 i ansiktet - nominert til kirkevalget

  Folkekirken: Har tatovert 666 i ansiktet - nominert til kirkevalget

  Følgende sak var hovedsak på VG.no en periode av dagen idag. Nemlig: "Lena (35) nominert til kirkevalget: − Tror hverken på Gud, Jesus eller djevelen."

  Bilde: Unsplash

  I saken, som først ble publisert i Rjukan Arbeiderblad, kommer det fram at Lena i øyeblikket troner helt øverst på listen over 20 kandidater til kirkevalget i Rjukan.

   

  Bilde: Rjukan Arbeiderblad / Facebook

   

  - Jeg tror på det gode og onde

  VG.no skriver: "Hun har dekket kroppen med tatoveringer. På kinnbeinet har hun tatovert «666», og i pannen har hun et kors. Hun har også et opp ned-kors."

  VG.no refererer at hun forteller: 

  "– Ja, det er noe enkelte henger seg opp i. Folk på Rjukan og i menigheten kjenner meg. De vet at jeg ikke er en satanist, sier hun.

  – Jeg tror hverken på Gud, Jesus eller djevelen. Men jeg tror på det gode og onde i livet."

   

  Bilde: Skjermdump VG.no. Klikk for stort bilde

   

  - "En inkluderende kirke"

  De skriver også:

  "Anne Gunleiksrud i menighetsrådet i Rjukan er kjempeglad for at Lena Marie Hansen er positiv til å stille på valg.

  – Hun sier hun ønsker å inkludere alle. Det er helt supert. Akkurat slike personer som Lena ønsker vi å ha i menighetsrådet. Kirken skal være et rom som alle kan bruke og føle seg velkommen i."

   


   

  PS:

  Hva står 666 for?

  I følge Bibelen er tallet 666 Dyrets tall. Det er det tallet som skal kjennetegne Antikrist i den siste tid før Jesu gjenkomst.

  Tallet 666 står helt sentralt innenfor religiøsitet som dyrker det Bibelen kaller for "mørkets makter". Satanister bruker tallet ofte, samtidig som de gjerne uttaler seg nokså ullent om hvorfor de gjør det. En standardfrase er at de gjør det fordi de lar seg underholde over at det provoserer kristne.

  Mange moderne satanister uttaler at de ikke tror på Djevelen. Se for eksempel hva "Church of Satan" selv skriver om sine grunnleggende læresetninger