Kan det bli tydeligere? Mange reagerer på satanisk symbolikk i popmusikken

  Nå reagerer til og med verdslige medier på det som kalles satanisk symbolikk i popmusikken. Men mange kristne derimot ser en annen vei.

  Video: YouTube

  Vi har tidligere skrevet om at denne verdens musikk har i seg et stort åndelig mørke. Den ene etter den andre artisten bekjenner tilhørighet til Djevelen, og synger om at de har i seg onde ånder som de tjener og lar seg drive av. Du kan lese mer i denne artikkelen.

   

  Satt søkelys på i kristne medier

  Det er veldig positivt at den kristne avisen Dagen har reagert på det som skjedde under Grammy-utdelingen. Saken har følgende tittel: "Mener pauseshow på Grammy var satanisk ritual".

  De skriver blant annet: 

  "Et pauseshow under musikkprisutdelingen Grammy Awards har skapt rabalder i sosiale medier de siste dagene. Ett av innslagene under utdelingen var en fremførelse av sangen «Unholy» av artistene Sam Smith (30) og Kim Petras (30). Smith er såkalt ikke-binær, som betyr at han ikke identifiserer seg som verken kvinne eller mann. Petras på sin side er transkvinne, og ble født som gutten Tim før hun skiftet kjønn og navn til Kim.

  Da de to artistene inntok plattformen søndag kveld ble scenen straks opplyst i rød belysning, pyroteknikk og flammer. På scenen bak ham danset lettkledde mennesker i metallbur, og rundt ham danset rødkledde mennesker, som periodevis bøyde seg ned for ham og ålte seg inntil ham. I bakgrunnen av sangen kunne man høre en stemme som skulle forestille djevelen som ler."

  Flere amerikanske kommentatorer har reagert skarpt. Dagen.no skriver:

  "Den republikanske senatoren Ted Cruz omtalte Smiths opptreden som «satanisk» på Twitter. «Dette er … ondskap», kommenterte han på et innlegg fra den konservative kommentatoren Liz Wheeler. Hun skriver: «Ikke kjemp mot kulturkrigen, sier de. I mellomtiden lærer demoner barna dine å tilbe Satan. Jeg får lyst til å kaste opp»"

   

  Men vil (kan) de kristne se hva som foregår?

  Utfordringer er imidlertid at denne saken i Dagen er et unntak. I det store og hele ser kristne en annen vei når det gjelder hvordan den onde i stadig større grad gir seg åpenlyst til kjenne i populærkulturen. Hva handler denne tilsynelatende blindheten om?

  Kanskje handler det om at de kristne ser en annen vei. Vi kan håpe at det er dette som foregår! For da er det bare å snu seg i riktig retning så vil mange bli forferdet over å se hva som foregår innenfor populærkulturen i vår tid.

  Men spørsmålet er om mange som kaller seg kristne ikke er i stand til å se. Jesus sier jo: "de skal se og se, men ikke skjelne, høre og høre, men ikke forstå, så de ikke vender om og får tilgivelse", Mark 4:12. Han taler om en åndelig side ved det å ikke være i stand til å se synd og urenhet. Og denne blindheten hindrer oss i å vende om!

  Uansett hva grunnen er til at kristne ubekymret lar seg fylle av populærkulturens urenhet, så trenger vi å la vekker-ropet lyde: Våkn opp!

   

  Selv verdens folk reagerer

  "Hvem er blind som min tjener?" står det i Jesaja-boken. Vi kan av og til lure på om denne verdens mennesker har større åndelig innsikt rundt urenheten i vår tid enn det mange kristne har.

  Videoen over omhandler en nylig Grammy-utdeling - altså en av popmusikkens største fester, hvor de kårer sine beste og mest elskede artister. (PS: Vi deler ikke nødvendigvis alle synspunktene i dette innslaget, men viser det til illustrasjon av hvordan verdslige medier selv omtaler det som skjedde under utdelingen).

  Spørsmålet er: Kan det bli tydeligere hvilken herre mange av disse artistene tjener? Det er ikke Jesus, men det er hans motstander: Djevelen. Det er på tide at vi som er kristne stilles på valg. Om Jesus er Herre, så vend om fra synden! Om han ikke er det, så gjør som du vil.