Spiritisme i media: 28 til sykehus

  Spiritisme i media: 28 til sykehus

  I Dagbladet leser vi om at 28 skolejenter har blitt lagt inn på det lokale sykehuset i byen Galeras i Sucre, nord i Colombia, etter negative erfaringer rundt Ouija-brettet - som er en form for spiritisme.

  Bilde: Unsplash

  Det er en sørgelig sak, da det alltid er vondt å høre om mennesker som blir plaget av mørkets makter. Samtidig er det gledelig at verdslige medier omsider synes å fatte noe interesse for at vi mennesker lever i en åndelig realitet.

  Vi vet fra Bibelen at Gud kaller det avgudsdyrkelse, og en styggedom, når vi forsøker å kontakte de døde. Se 5. Mos 18:10-13. 

  Alle former for spiritisme fordømmes i Bibelen, herunder "spiritistisk lek". For det kan nok ofte være det å "leke med ilden" som er motivasjonen når unge velger å ta i bruk Ouija-brettet.

   

  Det okkulte lokker

  Det er grunner til å tro at mange i Norge lar seg lokke og dra av ulike former for okkultisme. I tidligere tider demmet kristendommen her til lands opp imot denne typen innflytelse. Men jo mer denne forsvarsmur har blitt bygd ned, jo mer nærliggende er det for mennesker av vår tid å gjøre seg erfaringer med det okkulte. 

  Vi leste nylig at en skole i Norge drev opplæring i okkultisme i skoletiden - herunder med bruk av nettopp et Ouija-brett.

  Vi har også sett at i norske medier kan vi fra tid til annen se tegn til aksept av slike spiritistiske seanser. Et betydelig eksempel på dette var da den norske ungdomsserien Skam inkluderte scener hvor en ungdomsgjeng utøvde spiritisme gjennom bruk av Ouija-brettet. Dette skjedde i episode 4 av sesong to (se skjermdumper under).

   

  Bilde: Ungdomsserien Skam, NRK (kilde)

   

  Bilde: Ungdomsserien Skam, NRK (kilde)

   

  Åndelig farlig

  Fra et bibelsk perspektiv kan vi ikke gjøre annet enn å advare på det sterkeste imot en hver forbindelse med okkult praksis. Vi avslutter denne saken, med å sitere noen utdrag fra saken i Dagbladet om de columbianske jentene: 

  "Samtlige skal ha blitt innlagt med ulike symptomer, blant annet angst. Flere skal også ha besvimt på skolen.

  Ifølge avisa skal jentene har endret atferd over en lengre periode. Flere foresatte skal også ha varslet skolen om døtrenes væremåte.

  Oppførselen kommer tilsynelatende etter bruk at et såkalt ouijabrett, skriver El Tiempo.

  Et ouijabrett brukes under spiritistiske seanser for å komme i kontakt med «åndeverden». Brettet har en glatt plate påmalt alfabetets bokstaver, tallene 1 til 9 og ordene «ja» og «nei»."