Hvorfor trenger vi å kjenne Jesus? | Refuel Ungdomsklubb | Ove Heradstveit

  Denne talen handler om hvorfor vi trenger å kjenne Jesus. Den ble holdt 3. februar 2023 på en kristen ungdomsklubb.

  Bilde: Unsplash

  Her er en kort oppsummering av innholdet: 

  Vi trenger Jesus fordi vi er syndere. Vi har alle syndet og mangler Guds herlighet. Synden kom inn ved at Slangen, Djevelen, lokket menneskene til å trosse Guds vilje. 

  I Bibelen lærer vi tydelig at man enten er innenfor frelsen eller utenfor. Jesus sier at "Bred er den veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går gjennom den. Men smal er den vei som fører til livet, og få er de som finner den", Matt 7:14. Jesus sier: "Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg", Joh 14:6.

  Når man er innenfor "arken" - innenfor troen på Jesus - så er man trygg ifra Guds straff. Jesus har allerede tatt vår straff. "Så er det da ingen fordømmelse for den som er i Kristus Jesus", Rom 8:1.

  Den viktigste grunnen til at vi må kjenne Jesus er altså for at vi skal få fred med Gud! For at vi skal bli frelst. For å komme bort i fra fortapelsens vei og over på livets vei.

  Men det kristne livet har også gode løfter her i tiden. Det står "Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal du få alt dette andre i tillegg", Matt 6:33. Dette er det gode liv! Jeg trodde at psykologien viste vei til det gode livet, men jeg tok feil. Psykologien kunne ikke løse mine problemer, men Jesus satte i frihet. 

  Bibelen sier: "Jesus fra Nasaret ble salvet av Gud med Hellig Ånd og kraft, og han gikk omkring overalt og gjorde vel og helbredet alle som var underkuet av djevelen, for Gud var med ham", Apg 10:38". Han er den samme idag!

   

   

   

  My worth is not in what I own...

  Etter talen ble den følgende sangen spilt (klikk her for å gå til sangen):