Tidens tegn. Bekymring rundt verdens matsituasjon

  Tidens tegn. Bekymring rundt verdens matsituasjon

  I VG.no leser vi idag at verdenslederne er dypt bekymret. Grunnen er at Russland trekker seg fra en viktig korn-avtale, noe som setter matvaresikkerheten i verden i fare. 

  Bilde: Unsplash

  Dette kommer fram på VG.no sine nettsider.

   

  En alvorlig situasjon

  Der står det:

  – Flere hundre millioner mennesker risikerer sult, mens forbrukerne rammes av en global levekostnadskrise, sier FNs generalsekretær António Guterres.

  – At Russland trekker seg fra avtalen, vil forverre den globale matsikkerheten og skade millioner av mennesker, sa en talsperson for Det hvite hus mandag ettermiddag.

   

  Bilde: VG.no. Klikk her for større bilde

   

  Tidens tegn

  Det som skjer i verden idag er en påminning om Bibelens profetier om hva som skal skje før Jesus kommer igjen. Mange av profetiene er oppfylt, mens andre ennå ikke er det. 

  Johannes Åpenbaring profeterer om en tid hvor matsituasjonen i verden kommer i en svært alvorlig krise (se Åp 6:6). Prisene på hvete og bygg skal skyte i været, og det skal være hungersnød mange steder (se Matt 24:7).

   

  Vær ikke bekymret

  Men selv om verdenslederne er bekymret over situasjonen, så skal vi som er kristne ikke være redde. For Jesus har sagt at når vi ser alle de ting begynne å skje, som er profetert om, da skal vi være ved godt mot. "Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til", Luk 21:28.

  Som kristne skal vi ikke bekymre oss for noen ting, for Gud vet hva vi trenger. 

  Det står skrevet: "Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verdt enn de?", Matt 6:25.