Til kristne småbarnsforeldre: Våkn opp!

  Til kristne småbarnsforeldre: Våkn opp!

  Jeg skrev for en tid tilbake et innlegg i Dagen kalt "Våkn opp!". Jeg nevner hvordan vår sjelefiende, Djevelen, ikke lenger trenger å skjule seg - for vi ser ham uansett ikke. Vi skal se nærmere på dette temaet i forhold til noe så harmløst som... barne-tv!

  Bilde: Unsplash

  I den nevnte artikkelen skrev jeg blant annet det følgende:

  "Vi ser også i vår tid at demoniske uttrykk er blitt så vanlige at det kan synes som om ingen lenger legger merke til dem. Det handler om hekser, trollmenn, demoner og monstre. Djevelen er en mester til å skjule seg. Ja, så dyktig er han at han ikke lenger behøver å skjule seg. Han har funnet seg til rette i det åpenlyse, og ingen kan se ham – fordi de sover. Det hele er som en drøm."

  Dette er én av grunnene til at jeg mener at vi som kristne trenger å våkne opp!

  Dette innlegget er til alle kristne småbarnsforeldre.

   

  Med barne-tv som barnevakt?

  Det er et stadig tilbakevendende tema for foreldre hvordan man skal sette grenser for barna sine oppimot denne verdens urenhet. En utfordring er at mange kristne foreldre bruker egne erfaringer som målestokk, men uten å se at samfunnet rundt har blitt endret. 

  Med dette mener jeg: Da jeg var liten var det jevnt over trygt og greit å la barna se barne-tv uten at man som forelder måtte bruke tid på overvåke det hele. Ja, faktisk kan man vel si at det for bare noen få år siden var rimelig «trygt». Men dette var før.

  - Nå er situasjonen denne: På NRK Super finner vi det ene etter det andre programmet som nærer interesse for mørkets makter og okkulte krefter.

  Derfor mener jeg at det fra et kristent ståsted ikke lenger er trygt (åndelig talt) å overlate barna umonitorert til å surfe på NRK Super, for eksempel. NRK Super er ingen barnevakt som vi uten videre kan stole på!

   

  Gjør dette eksperimentet

  Det er mye å si om dette temaet, men i denne artikkelen vil jeg begrense meg til én enkel øvelse - som jeg oppfordrer alle (småbarns-)foreldre til å gjøre selv. Det er enkelt og det er fort gjort. Oppgaven er denne: 

  Så enkel er oppgaven. Og når du har gjort dette - svar så på følgende spørsmål: Vil du la barnet ditt manøvrere i dette terrenget alene?

   

  Hva finner du?

  Om du slett ikke klarte å finne noe som var verdt å reagere på, vel, så anbefaler jeg at du leser videre.

  På lenken under finner du nemlig resultatene av at jeg selv prøvde meg på dette lille eksperimentet. Jeg kan driste meg til å si at resultatet var nedslående.