W.A.S.P. Et utilslørt Satan-rockeband med en vokalist som kaller seg kristen

  W.A.S.P. Et utilslørt Satan-rockeband med en vokalist som kaller seg kristen

  Bandet W.A.S.P. (eller bare WASP) skulle egentlig ikke være nødvendig å omtale her på Såkornet, fordi det er så tydelig står kristen tro imot. Men ettersom vokalisten kaller seg kristen, ses det nødvendig med denne saken som en dokumentasjon på hva bandet faktisk står for.

  Bilde: Wikimedia Commons

  For å begynne enkelt: "W.A.S.P. ble raskt et beryktet band etter debutsingelen «Animal (F*ck Like a Beast)», ikke minst på grunn av sitt heftige sceneshow som inneholdt blod, hodeskaller og tortur av halvnakne damer, samt rått kjøtt som ble kastet ut til publikum" [1]. Så ille var sceneshowene til dette bandet at det framstilles som "det eneste bandet" som har blitt nektet å spille i Norge [2].

  Bibelen kaller oss til å prøve åndene, og til å holde oss til det som er fullkomment og rent. 

  Det er ikke vanskelig å advare enhver kristen fra å høre på W.A.S.P. Er du bare et øyeblikk i tvil om det å høre på dette bandet er "innenfor" for en kristen? Vel, så se musikkvideoen for "F*ck like a beast". Dette er et band som gjennom sine tekster og sitt kunstuttrykk ikke er forenlig med kristen tro. 

   

  Bilde: WASP-t-skjorte. Klikk her for stort bilde

   

  Blackie Lawless

  Bandets frontfigur kalles "Blackie Lawless", og kaller seg selv en gjenfødt kristen [3]. Hans kristne tro blir skildret i dette intervjuet. Problemet er bare at denne uttrykte tro og hans gjerninger kolliderer, som vi dokumenterer i denne saken. 

  Frontvokalistens "navn" er imidlertid også avslørende i denne sammenheng. "Blackie" henspiller på mørket; på motsetningsforholdet til han som er verdens lys, Jesus Kristus. Satan er mørkets fyrste. "Lawless" henspiller på lovløshet. Vi vet at et annet navn på Antikrist er Den lovløse (2. Tess 2:8), så dette kjennetegnet er meget sentralt hos vår sjelefiende, Djevelen.

  For ordens skyld: Her er et utdrag fra teksten "F*ck like a beast" (omsatt), som viser at bandet mener alvor med å fronte det som Bibelen kaller lovløshet:

  "Jeg fikk bilder av n***kne damer
  Ligger på sengene deres
  Jeg dufter den lukten og den søte krampen
  Starter en hevelse inne i hodet mitt
  Jeg lager kunstige elskere gratis
  Jeg begynner å hyle jeg er i varme
  Jeg stønner og knurrer og jakten gjør meg gal
  Jeg kn***ller som et beist".

   

  Bilde: Fra W.A.S.P. sin offisielle Twitter-konto (kilde). Klikk her for større bilde

   

  Forklaringen av forkortelsen W.A.S.P

  Bandets lovløshet kommer også utilslørt fram på andre måter.

  På bandet originale debutalbum står setningen "We Are Sexual Perverts" innskrevet på begge sider av albumet [4]. Altså: Bandet fronter det perverse - det som Bibelens Gud hater.

  På den ikke-kristne nettsiden, Metal Storm - en nettside som fronter black metal-musikk - løftes det også fram at forkortelsen W.A.S.P. gjerne forbindes med setningen "We Are Satan's People" [5]. Dette poenget er imidlertid underordnet, ettersom bandet selv kun har eksplisitt uttrykt at W.A.S.P. viser til det perverse (som nevnt over).

   

  Bilde: W.A.S.P. Klikk her for stort bilde

   

  Tekster som sentrerer seg om mørkets makter

  I sangen "Deal with the Devil" synges det om å gjøre en pakt med Djevelen. Bandet avviser i denne teksten at de selv har gjort en slik pakt, i hvert fall at det ikke blir gjort "tonight", som det sies her. Men i hele sitt uttrykk og gjennom andre sangtekster, avsløres det at bandet hyller Satan og mørkets makter-

  Blant annet kommer dette fram i sangen "Me and the devil", som ganske enkelt er en sang over strofen "me and the devil" ("meg og Djevelen").

  På albumet "Kill, f*ck, die" finner vi blant annet sangen "Little Death". Der går teksten blant annet slik (omsatt):

  "Hatets vilje, udødelighets vinger
  Vampyrer og mørkets barn
  Kyss fra leppene mine
  Døden er vi, døden har vi alltid vært
  Hvem er den mørkeste "motherf**ckeren" på planeten
  Bare så nær døden at jeg vet at jeg er det
  En demons sønn".

   

  Bilde: Babylon (W.A.S.P.). Klikk her for stort bilde

   

  Kilder: