Led Zeppelin. Vokalisten var oppslukt i okkultisme

  Led Zeppelin. Vokalisten var oppslukt i okkultisme

  Led Zeppelin var et ikonisk rockeband, med frontvokalist Jimmy Page i spissen, som har laget en av verdens aller mest populære sanger.

  Bilde: Wikimedia Commons

  Det gjelder sangen "Stairways to Heaven". Led Zeppelin er imidlertid et band med sterke referanser til Djevelen og onde ånder. 

   

  Begistret for Aleister Crowley

  Jimmy Page var personlig svært interessert i okkultismen. Det står blant annet om dette i en artikkel fra underholdnings-magasinet Showbiz CheatSheet: "[Jimmy] Page var interessert i magi og var helt oppslukt av en okkultist ved navn Aleister Crowley."

  Aleister Crowley er en av de aller mest profilerte drivkreftene bak den moderne okkultismen. Blant annet grunnla han religionen Thelema, som baserte seg på utøvelse av magiske ritualer blant annet ved bruk av seksuell omgang. Han gikk under kallenavnet "The Beast" (Dyret) og "The Beast 666". Han var også en av grunnleggerne av den okkulte ordenen The Golden Dawn

   

  Bilde: Wikimedia Commons

   

  Stairways to heaven

  En av verdens mest kjente sanger er som nevnt "Stairways to Heaven" som er skrevet av Jimmy Page i Led Zeppelin. Teksten har et uhyggelig budskap. Her er noen utdrag (omsatt):

  "En ny dag vil gry
  En vårens renselse for The May Queen
  Ja, det er to stier du kan følge

  Der går en kvinne vi alle kjenner
  Som skinner i hvitt lys og som vil vise
  Hvordan alt fortsatt blir til gull

  Og hvis du lytter veldig hardt
  Så kommer til slutt melodien til deg
  Når alle er én og én er alt

  Og hun kjøper en trapp til himmelen".

  Som vi hører i sangen er det en dypt eksistensiell tekst, hvor en åndeskikkelse ved navn May Queen får hovedrollen. Det er i hennes nærhet at det skapes en ny melodi inne i oss, som gir åndelig enhet mellom menneskene. Vi kan kalle det en motsetning til det vi leser om i Åpenbaringsboken om de som følger Jesus og som synger en ny sang. Det er de frikjøpte av denne verden, som har gjort seg rene i Jesu blod.

  Led Zeppelins visjon om en åndelig enhet er en annen. Denne trappen til himmelen er ikke den trapp som Bibelen anviser. "Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg", Joh 14:6.

   

  Samme sang - baklengs

  Sangen "Stairways to heaven" har fått mye oppmerksomhet fordi det kommer fram underlige budskap når den avspilles baklengs. Vi har imidlertid mer enn nok av holdepunkter fra å høre sangen framlengs til å vite at vi bør holde oss unna.

   

  Har likhet med et dikt av Aleister Crowley

  Sangen "Stairways to heaven" er sterkt inspirert av okkultisten Aleister Crowley, som vi nevnte innledningsvis. Dette kommer blant annet fram i en artikkel på denne nettsiden. Der framgår det at Crowley skrev et dikt som heter "The May Queen". Dette diktet er en hyllest til en åndeskikkelse som han kaller "Guds datter".

  På mange måter er teksten framlengs dermed like ille som teksten baklengs i denne berømte sangen fra Led Zeppelin. I begge retninger forsegles det okkulte budskapet om en dyrkelse av en annen gud enn han vi kjenner som Bibelens Gud: Faderen, Sønnen, og Den Hellige Ånd.

   

  Mange flere referanser til den onde

  Bandet Led Zeppelin har også en rekke andre referanser til mørkets makter. I sangen "No Quarters" synger de om hvordan Djevelen og hand ånder er nære (omsatt):

  "De går side om side med døden
  Djevelen håner hvert av deres steg
  Snøen holder deres sakte gange tilbake
  Dommens hunder hyler høyere
  De bringer nyheter som må komme gjennom
  Å bygge en drøm for meg og deg".