Nicky Minaj og demonen Roman

  En annen artist som den danske forkynner Mikkel Vigilius nevner i sin bok "Djævelens ånd og tidens ånd" er Nicky Minaj. Hun har offentlig stått fram med at det bor en navngitt demon inne i henne.

  Bilde: Youtube

  Grunnen til at hun var blant de som ble beskrevet i Vigilius sin bok var at hun på dette tidspunkt var blant de ti mest populære artistene på MTV. 

   

  En navngitt demon

  Han skriver: "Nicky Minaj er blant annet kjent som dommer i den amerikanske versjonen av tv-progammet X-faktor. I et dokumentarprogram fortalte hun om en demon som hun har i seg. Han heter ”Roman” og han er ond: ”Han sier de ting som jeg ikke vil si (…) Han er voldelig og han ønsker å skade folk (…) Jeg har bedt ham om å gå, men han kan ikke gå."

  Flere av Nicky Manaj sine sanger handler om Roman. Da hun i 2012 opptrådde ved den amerikanske Grammy-festen, hvor der ble delt ut musikkpriser, lot hun hele sitt sceneshow handle om de kristnes mislykkede forsøk på at drive ut Roman."

   

  Skrikene i hodet

  Mikkel Vigilius utdyper om dette:

  "Ved innledningen til sceneshowet ble temaet presentert under overskriften "The Exorcism of Roman (Utdrivelsen av Roman). Sceneshowet inkluderte en video hvor en prest kom til henne hjem for at foreta en utdrivelse. Hun kravler rundt på hender og føtter med hode ned i fra husets loft, mens hun hveser som et dyr imot presten. Presten vil drive ut demonen, men han kan ikke (...).

  Utad framstår Nicky Minaj som en stor suksess, men i flere av sangene kommer den mørke baksiden fram. Det gjelder for eksempel i sangen Save Me (Frels meg). Den lyder slik:

  'Jeg gir opp! … det føles som om jeg har kjørt mil etter mil… men jeg kan ikke stoppe disse stemmene i hodet… alle disse skrik … kan du ikke frelse meg? Å, frels meg! (...) Jeg er en hore, jeg er et monster, ja, jeg er et beist, og jeg fester når jeg vinner. Men jeg er alene på min trone, alle disse rikdommene. Jeg kom hele denne veien bare for å si… frels meg!'"