Kanye West synger at han har solgt sjelen til Djevelen

  Artisten Kanye West er en av vår tids mest kjente rappere. I dette klippet ser vi at han erklærer i en sang at han har solgt sjelen sin til Djevelen.

  Bilde: Xxx

  Den danske forkynner Mikkel Vigilius skriver i boken "Djævelens ånd og denne tidens ånd" at Kanye West har fortalt om sitt forhold til den onde. Han skriver det følgende: 

  "Kanye West kom med sin erklæring under et show, hvor han skulle improvisere et rap-nummer: ”Jeg har solgt min sjel til Djevelen. Jeg vet at det var en dårlig handel. Men i det minste fulgte der litt leketøy med som en ’happy meal’.”

  Man må alltid være oppmerksom på at artister kan bruke sterke ord og uttrykk som de ikke mener bokstavelig. Men i dette tilfelle er der en del som tyder på at Kanye West mener det han sier.

  I en av sine musikkvideoer, Power, gjennomgår han en innvielse med en rekke okkulte og sataniske symboler. Han passerer gjennom søyler inn i en virkelighet hvor sanselige drømmer går i oppfyllelse, men hvor han bevoktes av to vakter med bukkehorn.

  At drømmeverdenen har en mørk bakside kommer ikke til uttrykk i denne videoen, men avsløres med hjerteskjærende tydelighet i en annen video: We Were Once a Fairytale.

  I denne videoen spiller Kanye West seg selv ved en stor fest, hvor han ynkelig og full vakler omkring og gjør festens deltagere forlegne gjennom sin atferd. De rister på hodet av ham, og ser på ham med forakt og medynk, og de trekker seg tilbake fra ham mens han selv er barnslig begeistret for at det er hans musikk som blir spilt i høyttalerne.

  Han vil tydeligvis gjerne ha fellesskap med de andre festdeltakerne, men han blir avvist og blir bare stadig mer isolert og ensom. Til sist faller han alene om på en sofa. Da han våkner, pågår festen fremdeles.

  Han vakler gjennom grupper av festdeltagere ned i kjelleren og inn på et toalett. Her finner han fram en stor kniv, skjærer opp magen og trekker en demon fram fra magen. Så rekker han demonen en liten kniv og gir tilkjenne at den skal slå seg selv i hjel. Det er tydelig at Kanye West ikke kan gjøre det. Demonen må gjøre det. Først vegrer den seg, men til sist tar den livet av seg selv. Først da blir det fred.

  Videoen varer 11 minutter. Den ble til i et samarbid mellem Kanye West og en instruktør, utan at Kanye Wests musikkselskap var involvert. Dagen efter videoens utsendelse ble Kanye presset til å kalle den tilbake – sannsynligvis av sitt musikkselskap [4]. Videoen gir et rystende bilde av stjernelivets mørke, onde og destruktive bakside."