Muse: Vokalistens fortid med spiritisme

  Muse: Vokalistens fortid med spiritisme

  Vokalist i det verdenskjente rockebandet Muse, Matt Bellamy, har fortalt i intervjuer om hvordan spiritisme preget barndommen hans.

  Bilde: Skjermdump YouTube

  Vi skal i denne artikkelen se nærmere på den åndelige bakgrunnen til frontpersonen i bandet Muse.

   

  Familien drev med spiritisme

  I en artikkel på MusicWiki som handler om "Matt Bellamys mørke sider" står det skrevet: 

  "Bak inngangsdøren til familien Bellamy boblet livet på uvanlige – eller i det minste ukonvensjonelle – måter. I en alder av 9 hadde Matt kommet ned i stua en sen kveld og oppdaget at moren, faren og broren hans satt rundt et Ouija-brett. Men i stedet for å gi sønnen beskjed om å gå ut, valgte Marilyn Bellamy [hans mor] i stedet å la Matt ta plass ved bordet og forklate hva familien hans holdt på med. Hun forklarte ham at dette ikke var noe å være redd for uansett hva noen måtte mene eller si."

  Det kommer fram at Matt fant stor glede i denne spiritistiske leken. Det står skrevet: 

  "Snart gikk Matt Bellamy til skolen og fortalte fra hendelsene ved Ouija-brettet til et ungt og undrende publikum. «Det var spennende å gå på skolen og fortelle 10 år gamle barn alt om dette siden de syntes det var ganske skummelt og jeg var ganske imponert over at jeg gjorde noe som var skummelt for andre mennesker, men det var det ikke for meg, sier han. «Jeg kom ganske inn i det.»"

   

  Bilde: Ouija-brettet

   

  Tok imot budskap fra de døde

  Videre står det skrevet om at Matt selv ble deltaktig i å oversette bokstavene som kom fram gjennom markøren i Ouija-brettet, slik at det ble til lesbare meldinger fra de usynlige åndelige kreftene. I saken står det skrevet:

  "Disse meldingene kom fra døde familiemedlemmer og andre nære venner, med følelser og setninger som var "ubeskrivelig ekte", intime og personlige. Ektheten i disse detaljene var umulige å bestride. Blant annet fikk de i en spiritistisk seanse ut et budskap om at Gulf-krigen skulle bryte ut et helt kalenderår før fiendtlighetene faktisk begynte."

  Matt sin interesse for det okkulte fikk i hans barndom blomstre. Det står skrevet at han stadig var å finne i det lokale biblioteket. Dette var "...i et forsøk på å lese hver tekst han klarte å finne som handlet om det okkulte."

   

  muse consert

  Bilde: Muse-konsert (kilde)

   

  Psykedelika som døråpner

  I saken nevnt over kommer det også fram at Matt har brukt psykedeliske rusmidler som "magic mushroms" ved flere anledninger. Det var ikke et hyppig forbruk, men noe som han gikk fullt og helt inn i omtrent en gang i halvåret. Det beskrives hvordan han gjorde dette:

  "Øvelsen er denne: sørg for at du ikke har noen stressskyer i horisonten, fjern noen dager fra dagboken din – minst tre av disse bør være ledige etter hendelsen – og vær villig til å overgi deg selv til det som måtte komme deg. Sist gang Matt Bellamy gjorde dette var i Vondelpark i Amsterdam, hvor han tilbrakte tre dager innelåst innenfor portene med tallrike poser av magic mushrooms."

  Matt forteller selv at han sier at disse psykedeliske opplevelse gjør det mulig å "grave i underbevisstheten (...) Å oppleve noe som vanligvis ikke er tilgjengelig."

   

  Forteller om demonisk påvirkning

  Sangene til bandet Muse, som er skrevet av Matt Bellamy, handler ofte om onde krefter. I en av disse sangene, Kill or be killed, går teksten slik (omsatt): 

  "I hjørnet er jeg utslitt av frykt
  Vår kjærlighet og medfølelse ble oppløst
  Og demoner har materialisert seg i meg
  Jeg kan ikke kjempe mot dem, de tar kontroll
  Vi har prøvd... Å, vi har prøvd så hardt for å bli gode
  Men verden belønner oss når vi er onde

  Skjebnen driver meg til vanvidd
  Den tvinger meg til å møte (sannheten):
  Jeg må drepe eller bli drept".